Take the 2-minute tour ×
Super User is a question and answer site for computer enthusiasts and power users. It's 100% free, no registration required.

I recently installed Windows 7 on my laptop and got some display problem. After using the computer for a while (e.g. 10 min), the edges of the windows break. Here is a screenshot; open it in a new window to see more clearly:

enter image description here

The broken pixels stay even if I minimize/maximize/move the windows. The problem can be temporarily solved by turning off Windows Aero and then turning it on; however the problem re-appears after a while.

Sometimes the interior of the window also breaks, but this happens less frequently.

It's a Dell Latitude E4200 with Intel Graphics Media Accelerator 4500MHD, running Windows 7 Ultimate 32-bit. According to GPU-Z, the GPU is a 65nm GM45 running at 475MHz.

These are the drivers I've tried:

  1. The one that was installed by default
  2. The one from Dell's website (8.15.10.1855)
  3. The latest one from Intel's website (15.​16.​2.​1986)

The version numbers are copied from their websites; I don't know why they use two versioning schemes. And I'm pretty sure that I downloaded the right drivers (Win7 32-bit).

This never happens on Windows XP and Windows Vista (yes, right now it's a triple boot system). Has anybody seen this before? Any idea how to solve it? I'm using Vista happily but I do want to be able to use 7 too!

share|improve this question

1 Answer 1

up vote 4 down vote accepted

there is a similar thread over at the Dell Community forum:

Studio 1555 on Win7 showing smudged images

possible solutions: install the Vista driver or disable hardware virtualization in the BIOS

share|improve this answer
    
Thanks! I've been using the laptop for 30 minutes and no smudged/broken windows come up! Driver installed: Vista 32-bit from Dell (A03_R212487, 1/16/2009, 7.15.10.1637) –  netvope Jan 29 '10 at 3:19
    
you're more than welcome :) –  Molly7244 Jan 29 '10 at 3:20
    
Unfortunately broken windows may still appear after sleep-resume (but rather rarely) –  netvope Jan 30 '10 at 7:20

Your Answer

 
discard

By posting your answer, you agree to the privacy policy and terms of service.

Not the answer you're looking for? Browse other questions tagged or ask your own question.