Take the 2-minute tour ×
Super User is a question and answer site for computer enthusiasts and power users. It's 100% free, no registration required.

I've got a new Windows 7 PC added to my LAN. I have two Windows XP (SP3) PCs connected to it also and one of them is visible but when I go into: Control Panel>Network and Internet>Network Map that XP machine is listed as "discovered device(s) could not be placed on map.

And the 2nd XP machine (also SP3) doesn't even show up at all.

However, both XP Machines are accessible if I browse through Windows Exlorer to Network and expand that branch. But if I click on Network they are not shown in the Detail pane to the right.

All computers are:

  • Up to date (XP machines on SP3)
  • in the same workgroup
  • Win 7 PC can browse to the XP machines but they don't show up properly in the Network diagram which makes me think something is amiss.
share|improve this question
add comment

2 Answers 2

Do you have the LLTD Responder on the other PC? I'm unsure if this is included in Windows XP SP3.

http://www.microsoft.com/downloads/details.aspx?familyid=4F01A31D-EE46-481E-BA11-37F485FA34EA&displaylang=en

share|improve this answer
    
Yes, LLTD Responder is included with SP3. (When I tried to install it previous to asking this question it said that it was already included with SP3 (already installed) –  Clay Nichols Jan 29 '10 at 17:50
add comment
up vote 0 down vote accepted

The Windows XP machine that doesn't show up had Simple Network Sharing enabled. Turned that off, restarted it and now it shows up.

share|improve this answer
add comment

Your Answer

 
discard

By posting your answer, you agree to the privacy policy and terms of service.

Not the answer you're looking for? Browse other questions tagged or ask your own question.