Take the 2-minute tour ×
Super User is a question and answer site for computer enthusiasts and power users. It's 100% free, no registration required.

OS: Windows 7 Ult. 32bit

Latest version of Sony Vegas 9.0

Note: I have already tried uninstalling and reinstalling. No luck.

Video Sample

share|improve this question
    
What do your system specs look like? Does it do all video this way? or just .MP4 ? –  Kelbizzle Feb 3 '10 at 1:51
    
Just .MP4 for some reason. –  Chris Tarazi Feb 3 '10 at 23:00
add comment

2 Answers

up vote 1 down vote accepted

Well, I haven't seen it as bad as this.

If you have good output on other formats, I would check the export settings for .MP4 and make sure that you have the bitrate set high.

If all else fails, export to a good format and use Handbrake to transcode to MP4.

share|improve this answer
    
It seems that the .MP4 encoder in Vegas is broken, but I found another .MP4 encoder in Vegas called "Sony AVC" which allows u to encode to .MP4 and it works flawlessly. Also increasing the bitrate did help but not enough to reach perfect video. –  Chris Tarazi Feb 3 '10 at 0:45
add comment

I'm using Vegas 9 with K-Lite codec pack on Windows 7 x86 and have no such troubles. Make sure to select MP4 during setup when prompted which components you wish to install.

share|improve this answer
    
I am not prompted for the component installation. –  Chris Tarazi Feb 3 '10 at 23:13
    
@TheLakersHighlights - hmm, during the installation of k-lite you should see a screen similar to this one: img.brothersoft.com/screenshots/softimage/k/… –  Molly7244 Feb 3 '10 at 23:35
    
@Molly never got a screen like that. But I think I have found a workaround for my problem.. –  Chris Tarazi Feb 3 '10 at 23:39
    
@TheLakersHighlights - very well. –  Molly7244 Feb 5 '10 at 1:41
add comment

Your Answer

 
discard

By posting your answer, you agree to the privacy policy and terms of service.

Not the answer you're looking for? Browse other questions tagged or ask your own question.