Take the 2-minute tour ×
Super User is a question and answer site for computer enthusiasts and power users. It's 100% free, no registration required.

I have just upgraded from Ubuntu 9.04 to 9.10. The sound is working fine for:

  1. On disk Movies(*.avi, *.flv)
  2. Music(*.mp3)

I'm currently watching youtube or other flash movies on Firefox 3.5.7 which play fine but there is no sound at all. Whenever I listen to music or watch a movie, the media software that I use will show up under the Applications tab of Sound Preferences which can be accessed through System -> Preferences -> Sound.

For instance, Rhythmbox shows up if I am listening to music. When I watch youtube on Firefox or Chrome, nothing shows up under the Applications tab. Does anyone know how to fix this issue? I believe that once this issue is fixed, my flash videos through a web browser will have sound again.

share|improve this question
add comment

2 Answers

Try this solution: https://launchpad.net/ubuntu/+source/flashplugin-nonfree/+bug/29760

share|improve this answer
    
I tried that, it doesn't solve my issue. –  Thierry Lam Feb 5 '10 at 15:40
add comment
up vote 0 down vote accepted

I think it might be a permission issue. Just make sure root and your username(using jdoe as example) is associated with the following groups in /etc/group:

audio:x:29:jdoe,pulse
pulse:x:121:root,jdoe
pulse-access:x:122:root,jdoe

I guess you could also do the following from the Users and Groups GUI but I just can't find it on my OS(another issue to fix).

share|improve this answer
add comment

Your Answer

 
discard

By posting your answer, you agree to the privacy policy and terms of service.

Not the answer you're looking for? Browse other questions tagged or ask your own question.