Take the 2-minute tour ×
Super User is a question and answer site for computer enthusiasts and power users. It's 100% free, no registration required.

I have a clean install of Windows 7 x32 running on my HP DV6449us and am experiencing a really long delay (10+ seconds) when unlocking or logging into my computer. The same issue was happening with UAC but I was able to turn that off. I realize this is a security risk but couldn't take it any more. I've read about this being video driver related but have updated the drivers to the newest I could find for the GeForce Go 6150.

Anyone else experiencing this? My desktop is very happy but he's sporting a Nvidia 260 GT. Is it just the lack of firepower?

share|improve this question
    
This is still unresolved. Anyone? –  Adam Driscoll Mar 15 '10 at 1:16
    
I also have the very same issue, and it takes 30 or more seconds to ublock - black screen, then screen appears but is frozen, then i can use it. HP NX6310 with integrated video card. –  Janis Veinbergs Aug 2 '11 at 9:08

2 Answers 2

up vote 0 down vote accepted

Try disabling the 'Aero' theme and use the Windows 7 Basic layout.

share|improve this answer
    
Funny or not, but when i switched to Windows 7 Basic theme, i was lagging non-stop, the whole desktop environment had a delay. So i switched back to aero, then it will lag just when i lock my computer or at UAC prompt :) –  Janis Veinbergs Aug 2 '11 at 9:20

Try changing the background to a solid color. I had the same problem and this solved it as weird and annoying a fix as it is. Let us know if it works. I also had an adequate video card.

share|improve this answer
    
Didn't work for me (note i`m not the one who asked the question) –  Janis Veinbergs Aug 2 '11 at 9:21

Your Answer

 
discard

By posting your answer, you agree to the privacy policy and terms of service.

Not the answer you're looking for? Browse other questions tagged or ask your own question.