Take the 2-minute tour ×
Super User is a question and answer site for computer enthusiasts and power users. It's 100% free, no registration required.

I recently update my VirtualBox to the newest version and all of a sudden my virtual machines are gone from the main vbox console.
The VirtualBox/HardDisks/vdis & VirtualBox/Machines/xmls files are still there and the 2 settings "Default Hard Disk Folder" & "Default Machine Folder" still point to the right folders.
I could probably delete all the machine files and re-create all the machines using the existing hard disks files but I was wondering if there is any other easier solution like import them in?
And why these setting are not preserved when installing a newest version? The later is more like a rethorical question, I can live without knowing the answer.

share|improve this question

closed as too localized by Sathya Feb 17 '12 at 13:49

This question is unlikely to help any future visitors; it is only relevant to a small geographic area, a specific moment in time, or an extraordinarily narrow situation that is not generally applicable to the worldwide audience of the internet. For help making this question more broadly applicable, visit the help center.If this question can be reworded to fit the rules in the help center, please edit the question.

    
quite an annoyance indeed, that's why i always postpone VBox updates until they roll out a major improvement over previous releases. :) –  Molly7244 Feb 22 '10 at 17:48
    
You should use the normal channels to contact the VirtualBox people if you run into bugs. The issue you observed wasn't ever reported by anyone else, and it is definitely not the right behavior. Given that 10000s of users upgrade very early this is really unexpected, and if you'd report it with the necessary details it would be investigated. –  user41019 Jun 25 '10 at 17:05
    
I just had the same issue that I described in superuser.com/questions/80192/… –  FooF Jun 11 at 2:38

1 Answer 1

look for ~/.VirtualBox/VirtualBox.xml

The GUI reads the list of machines from there. I had a similar problem and it turned out it was now looking at /root/.VirtualBox/VirtualBox.xml so i just copied the xml file from my home directory to folder in /root/

share|improve this answer