Take the 2-minute tour ×
Super User is a question and answer site for computer enthusiasts and power users. It's 100% free, no registration required.

I'm running desktop Ubuntu 9.10 on my Dell laptop. Previously it was Ubuntu 9.04. After some period of time (lets say 3-4 months) my X fails to start automatically after some restart calls. If that takes place my network manager applet doesn't start either (after I do startx). Can any one point out what I'm missing/what's the problem?

EDDITED
I get a perfect server boot meaning there's no Xorg started. Command line interface is all I get starting from login and further.

share|improve this question

migrated from serverfault.com May 13 '10 at 18:05

This question came from our site for professional system and network administrators.

1  
more information please. what do you mean, 'x doesn't start'? does your laptop boot up to a text command line? does X start, but nothing displays on your screen? what? –  cpbills May 13 '10 at 17:18

1 Answer 1

up vote 0 down vote accepted

sounds like something has changed your runlevel, and perhaps your system is out of date. try running apt-get upgrade and then apt-get dist-upgrade look at /etc/inittab and check the default runlevel. i'm not sure which runlevel on ubuntu represents gui login, but basic googling shows the line /might/ need to look like id:3:initdefault:

share|improve this answer

Your Answer

 
discard

By posting your answer, you agree to the privacy policy and terms of service.

Not the answer you're looking for? Browse other questions tagged or ask your own question.