Take the 2-minute tour ×
Super User is a question and answer site for computer enthusiasts and power users. It's 100% free, no registration required.

I'm trying to get VLC to work streaming RTP audio/video over my office network. The goal is multicast a/v streaming.

In all test cases, we are streaming from VLC to VLC. I am able to stream from Windows to Windows, and from Fedora to Windows, but not from Windows to Fedora. Additionally, I am unable to receive a LOCAL stream from one instance of VLC to another, within Fedora.

I don't see any reason why this would be. The buffer indicator (where the elapsed/total time is normally displayed) never shows any connectivity, so it would appear to be a network problem, but since I am able to stream from Fedora to Windows (same IP, same port) I thought it would be something else.

Does anyone know of a solution to this issue?

EDIT: Correction to previous edit: the IGMPv3 protocol was just not being picked up by Wireshark. Reverting to IGMPv2, I am able to pick up the Membership Report, Join, and Leave group packets from the Linux machine.

I'm using the GUI to configure the following:

CLIENT

rtp://@239.255.12.42 :rtp-caching=1000

SERVER:

screen:// :screen-fps=30.000000 :screen-caching=300 :sout=#transcode
{vcodec=mp4v,vb=800,fps=30,acodec=mp4a,ab=128,channels=2,samplerate=44100}
:rtp{dst=239.255.12.42,port=5004,mux=ts} 
:no-sout-rtp-sap :no-sout-standard-sap :sout-keep

MOST of this is default settings, for the given methods, which I haven't really changed. I've also tried adding the :5004 to the client URL to explicitly give the port, but received no different effect.

share|improve this question
    
What commands line/parameters are you using to configure both the server and the clients? –  heavyd May 17 '10 at 16:25
    
See edit2. Thanks for the comment –  Matt D May 17 '10 at 17:43
add comment

1 Answer

up vote 0 down vote accepted

The reason came down to a few complications in the network setup, based on a faulty switch. For some reason it was passing traffic one direction as it should, but not the other. Replacing the switch solved the problem.

share|improve this answer
add comment

Your Answer

 
discard

By posting your answer, you agree to the privacy policy and terms of service.

Not the answer you're looking for? Browse other questions tagged or ask your own question.