Take the 2-minute tour ×
Super User is a question and answer site for computer enthusiasts and power users. It's 100% free, no registration required.

Update

After extensive Google Searching, I found this "answer":

Windows Photo Viewer - Bug

But this is not a solution for me, after finding the same place in Windows 7 (instructions were for windows vista) The resulting box didn't have anything in it to delete.

Original Question:

Ok, so i went to open a picture with the Windows Photo Viewer (Default) application and it told me this:

Windows Photo Viewer can't display this picture because there might not be enough memory available on your computer. Close some programs that you aren't using or free some hard disk space (if it's almost full), and then try again.

So looking at my 98% ram usage (thankyou VisualStudio x8 + SQL Server) I rebooted my computer.

Now this is my load:

Commit Charge

And this is my hard-disk loadout:

HDD

So now I go to load up that image again. SAME MESSAGE, what the heck? So apparantly 6gb isn't enough ram to open a 29k image that loads perfectly fine in MSPaint, Paint.NET, Photoshop

It's a .png and it's not corrupt. So my question is: what gives?

share|improve this question
1  
Is it only this picture that causes the memory issue? Does this persist between reboots? –  mindless.panda Jun 2 '10 at 18:30
1  
If you could upload the image somewhere and link to it here that would be helpfull. For example there could be something wrong with the EXIF information if it has any, for example if that said the picture was huge the program may try to allocate memory depending on what that says. –  Daisetsu Jun 2 '10 at 18:33
    
Try Irfanview? (Regarding to the real issue.. never used the in-built viewer since even Picasa gives more feature, faster, easier.) –  Shiki Jun 2 '10 at 19:00
    
It persists through reboots, it happens on ANY picture. Including the two I posted above. –  Aren B Jun 2 '10 at 19:02
add comment

1 Answer

up vote 2 down vote accepted

I found the solution!

It has to do with multiple videocards (I run tripple-head @ work)

When I would load it up on a display on my secondary video card, I was presented with the above error. When i moved the window over to my primary video card: Presto! Image appeared.

share|improve this answer
add comment

Your Answer

 
discard

By posting your answer, you agree to the privacy policy and terms of service.

Not the answer you're looking for? Browse other questions tagged or ask your own question.