Take the 2-minute tour ×
Super User is a question and answer site for computer enthusiasts and power users. It's 100% free, no registration required.

Mac OS X 10.5.8 running on 2 GHz PowerPC G5 iMac. Firewire no longer working (powers a firewire disk, but fails to mount). "About this Mac - Hardware - FireWire" displays "FireWire Bus: Warning: Unable to list FireWire devices". At boot, the Mac displays the blue screen for about 5 minutes before getting to the login screen. I suspect diagnostics are trying to communicate with the FireWire controller. Does anybody know how I could remove the FireWire startup routines from the boot sequence? Thanks.

share|improve this question

migrated from stackoverflow.com Jul 8 '10 at 14:53

This question came from our site for professional and enthusiast programmers.

    
PS. I've done a clean instal of 10.5 and updated to 10.5.8. –  Derry Jul 8 '10 at 14:19
1  
Does it do this even when your FireWire disk is disconnected? –  jrc03c Jul 8 '10 at 14:59

2 Answers 2

You could try deleting (or renaming?) /System/Library/Extensions/IOFireWireFamily.kext, just make sure you back it up in a safe location first. I believe this driver interacts with FireWire as implied in its name.

share|improve this answer
1  
I'd say you're safer to chmod 000 the kext instead of removing it. –  Graham May 15 '11 at 16:30

Did you try booting your computer holding down command + option + o + f this boots into Open Firmware where you might be able to play with the boot settings

share|improve this answer

Your Answer

 
discard

By posting your answer, you agree to the privacy policy and terms of service.

Not the answer you're looking for? Browse other questions tagged or ask your own question.