Take the 2-minute tour ×
Super User is a question and answer site for computer enthusiasts and power users. It's 100% free, no registration required.

This is tricky. I've found another user through google that has the same issue but I couldn't seem to find any resolution. Specifically, on my machine, EMMS will play tracks fine when Emacs in running in a terminal, but will not play tracks when running in a GUI environment.

When I enable debugging on error, the backtrace log shows the following:

Debugger entered--Lisp error: (error "Don't know how to play track: (*track* (type . file) (name . \"/Volumes/Users/Public/Music/iTunes/iTunes Music/Music/311/Don't Tread On Me/01 Don't Tread On Me.mp3\") (metadata) (info-artist . \"311\") (info-title . \"Don't Tread On Me\") (info-album . \"Don't Tread On Me\") (info-tracknumber . \"1\") (info-year . \"2005\") (info-genre . \"Rock\") (info-playing-time . 188) (info-mtime 19534 7550))")
  signal(error ("Don't know how to play track: (*track* (type . file) (name . \"/Volumes/Users/Public/Music/iTunes/iTunes Music/Music/311/Don't Tread On Me/01 Don't Tread On Me.mp3\") (metadata) (info-artist . \"311\") (info-title . \"Don't Tread On Me\") (info-album . \"Don't Tread On Me\") (info-tracknumber . \"1\") (info-year . \"2005\") (info-genre . \"Rock\") (info-playing-time . 188) (info-mtime 19534 7550))"))
  error("Don't know how to play track: %S" (*track* (type . file) (name . "/Volumes/Users/Public/Music/iTunes/iTunes Music/Music/311/Don't Tread On Me/01 Don't Tread On Me.mp3") (metadata) (info-artist . "311") (info-title . "Don't Tread On Me") (info-album . "Don't Tread On Me") (info-tracknumber . "1") (info-year . "2005") (info-genre . "Rock") (info-playing-time . 188) (info-mtime 19534 7550)))
  emms-player-start((*track* (type . file) (name . "/Volumes/Users/Public/Music/iTunes/iTunes Music/Music/311/Don't Tread On Me/01 Don't Tread On Me.mp3") (metadata) (info-artist . "311") (info-title . "Don't Tread On Me") (info-album . "Don't Tread On Me") (info-tracknumber . "1") (info-year . "2005") (info-genre . "Rock") (info-playing-time . 188) (info-mtime 19534 7550)))
  emms-start()
  emms-playlist-mode-play-current-track()
  emms-playlist-mode-play-smart()
  call-interactively(emms-playlist-mode-play-smart nil nil)

I'm using Emacs 23.2.1 in Terminal.app on Mac OS X 10.6.4 when it works. When it doesn't, I'm using Emacs 23.2 from Emacs for OS X.

share|improve this question

2 Answers 2

I have the same error on Emacs 24, but problem resolved after i added the follow to .emacs file(or your emacs init file):

(require 'emms-setup)
(emms-all)
(emms-default-players)

which emma-setup location is ~/.emacs.d/elpa/emms-{version}/emms-setup.el.

share|improve this answer
up vote 0 down vote accepted

Something was wonky in my init file. Solved the issue by customizing variable "emms-player-list" and inserting a value of "emms-player-mplayer".

Answer from EMMS help list.

share|improve this answer

Your Answer

 
discard

By posting your answer, you agree to the privacy policy and terms of service.

Not the answer you're looking for? Browse other questions tagged or ask your own question.