Take the 2-minute tour ×
Super User is a question and answer site for computer enthusiasts and power users. It's 100% free, no registration required.

I have recently installed MacPorts. Whenever I try to install anything, however, I get an error of the following format:

m2214:~ speyer$ sudo port install xfig
Password:
--->  Computing dependencies for xfigError: Internal error: port lookup failed: too many nested evaluations (infinite loop?)
Error: Status 1 encountered during processing.
To report a bug, see <http://guide.macports.org/#project.tickets>

There is a substantial time delay between when "--> Computing dependencies for xfig" prints and the rest of the message.

Any suggestions? Google searching on the error message finds a lot of bug reports and complaints, but no fixes.

System Details:

MacPorts Version: 1.9.1

OS.X 10.6.4 Intel

share|improve this question

2 Answers 2

up vote 1 down vote accepted

Try running the deps command to see if MacPorts will compute the dependents at all:

% port deps pstoedit

On my system (OS X 10.5) I get the following output from that command:

% port deps pstoedit
Full Name: pstoedit @3.45
Runtime Dependencies: ghostscript
Library Dependencies: ImageMagick, plotutils, libpng, zlib

You could try installing the dependencies you generate via the deps command, or any of this list to see if it makes a difference.

share|improve this answer
    
Thanks! deps responds as described, and some of these install, while others produce the same error. So, I imagine I should be recursing and repeating? –  David Speyer Sep 8 '10 at 0:13
    
How about port rdeps xfig? That should recursively look up all the dependencies. Does that work. Did you already do a sudo port selfupdate to make sure you have the most recent ports tree? –  Spiff Sep 8 '10 at 0:18
    
Spiff makes a good point - make sure you've run sudo port selfupdate recently, it might help to clear up a broken port which is causing the potential infinite loop. –  dtlussier Sep 8 '10 at 14:12

This was most probably the recent bug caused by the xorg-libxcb Portfile. But a workaround has been applied. You should search on MacPorts Trac for such error messages first. The ticket #26387 tracks this problem and possible solutions.

From a user point of view, you don't need to do anything about this except updating your local Portfiles with this command:

sudo port selfupdate
share|improve this answer

Your Answer

 
discard

By posting your answer, you agree to the privacy policy and terms of service.

Not the answer you're looking for? Browse other questions tagged or ask your own question.