Take the 2-minute tour ×
Super User is a question and answer site for computer enthusiasts and power users. It's 100% free, no registration required.

I have 2 hard disks (Western Digital Caviar 30 GB WD300) in my old computer. Both are alone on their IDE channel as master.

When I go in the BIOS, both drives are correctly showing in their respective places. In the POST I see them and SMART is reporting OK for both drives.

But when DOS show up (starting up with a Windows 95 boot disk), only C: is available. What's strange is that C: is the Secondary Master drive.

Both drives have a primary DOS partition (created them with FDISK) and were formatted using FAT32. I managed to format them by only connecting one drive at a time.

The problem is that when both drives are connected at the same time, only one shows up (always the second master one).

I tought it could be a jumper setting so I tried nearly all possibilities (master, cable select, no jumpers...). I also tried to put them both on the same channel in master slave with the same results.

Anyone have an idea what's going on?

share|improve this question
    
Dos guru needed here. –  Moab Sep 13 '10 at 16:08
    
What do you see when you enter this command: fdisk /status? –  boot13 Sep 13 '10 at 16:15
    
@boot13 I see both drives... #2 (Sec Master) as C: The primary master partition isn't detected by FDISK when both drives are connected. If i swap HDDs or if I only connect the PM one, the "missing" partition is shown & works. –  AlexV Sep 13 '10 at 16:27

1 Answer 1

up vote 0 down vote accepted

It seems that the HDD was dead finally...

share|improve this answer

Your Answer

 
discard

By posting your answer, you agree to the privacy policy and terms of service.

Not the answer you're looking for? Browse other questions tagged or ask your own question.