Super User is a question and answer site for computer enthusiasts and power users. Join them; it only takes a minute:

Sign up
Here's how it works:
  1. Anybody can ask a question
  2. Anybody can answer
  3. The best answers are voted up and rise to the top

I have 4 Monitors on 2 graphics cards under windows 7.

  • GeForce GT 230 PCIe
  • GeForce 6200 PCI

My system is a quadcore @ 2.66 GHz with 8GB RAM. The monitors attached to the GT230 works perfectly. Those attached to the 6200 are slow, and even when I just try to move a simple window, it "drags" and stutters...

I have installed the latest drivers and tried disabling the fancy GUI stuff but it didn't make any difference. I used XP before and everything worked fine, no performance problems whatsoever.

Is there anything I can do to increase performance or am I missing some options I have to enable?

share|improve this question

the 6200 is a device from 2004. It does not support DirectX 10, which is used by windows 7 and Vista's Aero interface.. Your probably pushing that graphics card too hard, running two monitors off of it. (especially if its the rare PCI version, and not the PCI-E version)

What happens if you right click on the desktop, choose personalize, and pick one of the "basic" themes? Does that help?

share|improve this answer

It sounds like it's using the default VGA drivers for that video card instead of the graphic card's drivers.

share|improve this answer
    
Yes, it really looks that way, but the system manager says the driver is loaded. It's the same for both cards though. – Darcara Sep 28 '10 at 21:56

You must log in to answer this question.

Not the answer you're looking for? Browse other questions tagged .