Take the 2-minute tour ×
Super User is a question and answer site for computer enthusiasts and power users. It's 100% free, no registration required.

I have 4 Monitors on 2 graphics cards under windows 7.

  • GeForce GT 230 PCIe
  • GeForce 6200 PCI

My system is a quadcore @ 2.66 GHz with 8GB RAM. The monitors attached to the GT230 works perfectly. Those attached to the 6200 are slow, and even when I just try to move a simple window, it "drags" and stutters...

I have installed the latest drivers and tried disabling the fancy GUI stuff but it didn't make any difference. I used XP before and everything worked fine, no performance problems whatsoever.

Is there anything I can do to increase performance or am I missing some options I have to enable?

share|improve this question

2 Answers 2

It sounds like it's using the default VGA drivers for that video card instead of the graphic card's drivers.

share|improve this answer
    
Yes, it really looks that way, but the system manager says the driver is loaded. It's the same for both cards though. –  Darcara Sep 28 '10 at 21:56

the 6200 is a device from 2004. It does not support DirectX 10, which is used by windows 7 and Vista's Aero interface.. Your probably pushing that graphics card too hard, running two monitors off of it. (especially if its the rare PCI version, and not the PCI-E version)

What happens if you right click on the desktop, choose personalize, and pick one of the "basic" themes? Does that help?

share|improve this answer

Your Answer

 
discard

By posting your answer, you agree to the privacy policy and terms of service.

Not the answer you're looking for? Browse other questions tagged or ask your own question.