Take the 2-minute tour ×
Super User is a question and answer site for computer enthusiasts and power users. It's 100% free, no registration required.

Every time I try to install a package which require the "update-alternatives" for the JRE, apt-get doesn't respond anymore:

Setting up sun-java6-bin (6.20dlj-1ubuntu3) ...
update-alternatives: using /usr/lib/jvm/java-6-sun/jre/bin/ControlPanel to provide /usr/bin/ControlPanel (ControlPanel) in auto mode.
update-alternatives: using /usr/lib/jvm/java-6-sun/jre/bin/java to provide /usr/bin/java (java) in auto mode.
update-alternatives: using /usr/lib/jvm/java-6-sun/jre/bin/java_vm to provide /usr/bin/java_vm (java_vm) in auto mode.
update-alternatives: using /usr/lib/jvm/java-6-sun/jre/bin/javaws to provide /usr/bin/javaws (javaws) in auto mode.
update-alternatives: using /usr/lib/jvm/java-6-sun/jre/bin/jcontrol to provide /usr/bin/jcontrol (jcontrol) in auto mode.
update-alternatives: using /usr/lib/jvm/java-6-sun/jre/bin/keytool to provide /usr/bin/keytool (keytool) in auto mode.
update-alternatives: using /usr/lib/jvm/java-6-sun/jre/bin/pack200 to provide /usr/bin/pack200 (pack200) in auto mode.
update-alternatives: using /usr/lib/jvm/java-6-sun/jre/bin/policytool to provide /usr/bin/policytool (policytool) in auto mode.
update-alternatives: using /usr/lib/jvm/java-6-sun/jre/bin/rmid to provide /usr/bin/rmid (rmid) in auto mode.
update-alternatives: using /usr/lib/jvm/java-6-sun/jre/bin/rmiregistry to provide /usr/bin/rmiregistry (rmiregistry) in auto mode.
update-alternatives: using /usr/lib/jvm/java-6-sun/jre/bin/unpack200 to provide /usr/bin/unpack200 (unpack200) in auto mode.
update-alternatives: using /usr/lib/jvm/java-6-sun/jre/bin/orbd to provide /usr/bin/orbd (orbd) in auto mode.
update-alternatives: using /usr/lib/jvm/java-6-sun/jre/bin/servertool to provide /usr/bin/servertool (servertool) in auto mode.
update-alternatives: using /usr/lib/jvm/java-6-sun/jre/bin/tnameserv to provide /usr/bin/tnameserv (tnameserv) in auto mode.

And then nothing else. I've tried to leave it for half an hour, but nothing happens.

Did anyone encounter this issue before?

share|improve this question
    
I've been running into this same issue, did you find out what was going wrong? –  Brian D. May 30 '11 at 16:31
    
I was running this on an EC2 small image. Using a bigger image helped. –  Roberto Aloi May 31 '11 at 8:38

Your Answer

 
discard

By posting your answer, you agree to the privacy policy and terms of service.

Browse other questions tagged or ask your own question.