Take the 2-minute tour ×
Super User is a question and answer site for computer enthusiasts and power users. It's 100% free, no registration required.

I'm using Mac OS X 10.6.5 and I'm trying to run some applications on X11 2.3.6. Any application I run, xterm included, loses focus after 1-2 seconds, making them impossible to use.

I'm running various programmes downloaded from fink, and they all do the same, which exludes an application-specific bug. I tried all the options available (follow focus, clickthrough, etc) in X11 with no success.

I couldn't find a fix for this issue. Any ideas?

EDIT: I also posted this question at: http://discussions.apple.com/thread.jspa?threadID=2655263&stqc=true

EDIT: the issue doesn't arise if I close all the other applications and I leave open only X11. It's not ideal but it works for the moment.

share|improve this question
    
do you use multiple screens or spaces? The window can be hidden in another screen/space. –  gulbrandr Nov 20 '10 at 18:59
    
yes I use the spaces. I just tried after disabling the spaces, and nothing changes. I open just one app under x11, and it loses focus for no apparent reason. –  Mulone Nov 21 '10 at 10:04
add comment

3 Answers

I had a similar problem to this, and the reason was super silly: it was because of stuff I put on top of my wireless touchpad (Apple's "Magic Trackpad").

It took me hours and hours to figure this out. I spent 1 hour with someone from Apple on the phone trying to trouble shoot the problem. Rebooted my machine N times, tried another mouse, taking out all USB devices, all sorts of things. In the end, I realized (by chance) that a folder was sitting on top of the touchpad (which I hadn't used for days), and that's what was confusing it and causing the focus issues...

share|improve this answer
    
that's a good one ;-) But unfortunately in my case it must be a software issue. All the other apps work perfectly, it's just an issue with X11. –  Mulone Nov 21 '10 at 9:56
add comment
up vote 0 down vote accepted

the issue doesn't arise if I close all the other applications and I leave open only X11. It's not ideal but it works for the moment.

share|improve this answer
add comment

I had this problem. The solution for me was in the apple discussion post, about removing a lyrics applet from my dashboard. The problem was only occurring for me after I had opened the dashboard since loggin on to the computer.

share|improve this answer
add comment

Your Answer

 
discard

By posting your answer, you agree to the privacy policy and terms of service.

Not the answer you're looking for? Browse other questions tagged or ask your own question.