Take the 2-minute tour ×
Super User is a question and answer site for computer enthusiasts and power users. It's 100% free, no registration required.

The screen of a user on my network is weird. Like a too low refresh rate, you can see "refresh lines" going accross the screen. Best thing I've done so far is narrow it down to being "not related" to the screen. I swapped it for another one and tried: Same problem.

I boosted the refresh rate to 75hz, which seemed to help a LITTLE bit at first, but killed the screen soon afterwards.

I checked if the graphic card was well inserted into its slot, and if the drivers for it were up to date, both look alright, although I had to correct the card's position, as it was not properly screwed in place.

What should I try next? Changing the graphic card for something else? Like a muffin or a leprechaun?

Updated details As for the details:

OS: Win XP 64 Display Adapter: Radeon x700 Drivers: Updated today Display: Not faulty, tried other ones. Plugged on VGA

share|improve this question
    
Give the superuser beta a try, this is a perfect SU question. ewok.adventure is the password. –  Kara Marfia Aug 11 '09 at 18:23
    
Question is totally lacking in details: * What OS? * What monitor? * What gfx card? * What drivers? –  ehempel Feb 22 '11 at 19:42
    
+1 for asking the details. Knowing what monitor it is could help in researching for the recommended refresh rate, aside from the other helpful advice presented here. –  Isxek Feb 22 '11 at 19:42
    
Also, what interface are you using to connect the video card and monitor? DVI? VGA? –  ChrisInEdmonton Feb 22 '11 at 19:42
add comment

migrated from serverfault.com Aug 11 '09 at 18:23

This question came from our site for professional system and network administrators.

4 Answers

up vote 1 down vote accepted

The next logical step would be to try a different graphics card.

It sounds to me like it is the most likely source of the problem as the monitor has been ruled out.

It could just be a dud card, it could be overheating, or it could have overheated at some point in the past and done itself an injury.

share|improve this answer
add comment

Why not try booting the machine from a live ubuntu CD/USB or similar, see if it's an OS/driver or video card thing.

share|improve this answer
    
I already know it's not the driver, even during the bios part of booting, it's doing the flicker stuff. –  MrZombie Aug 11 '09 at 18:34
add comment

Yout might want to check your monitor cable and move it around a bit to make sure it is not interference from something. Are you using analog (VGA) or digital (DVI) monitor connections?

After this has been checked, might want to look into trying a different video card to see if that clears it up.

share|improve this answer
add comment

Change the power cable, then try plugging it in to a different circuit.

share|improve this answer
add comment

Your Answer

 
discard

By posting your answer, you agree to the privacy policy and terms of service.

Not the answer you're looking for? Browse other questions tagged or ask your own question.