Super User is a question and answer site for computer enthusiasts and power users. Join them; it only takes a minute:

Sign up
Here's how it works:
  1. Anybody can ask a question
  2. Anybody can answer
  3. The best answers are voted up and rise to the top

For some reason I can't connect to or ping a server 2k3 (enterprise) machine I just setup from my windows 7 machine.

I use DD-wrt with a wrt54g v4 router, and I've assigned them both static leases so they receive their same respective IPs constantly.

I can ping the w7 from the 2k3, but not the other way around - The router does show it assigned the lease and the connection is active for both machines though.

What am I missing here?

share|improve this question
    
Check your Windows Server firewall settings. You may have disabled the ping response. – user3463 Nov 23 '10 at 3:35
    
It's a stock install, unless that's a default setting – Bob Nov 23 '10 at 3:38
up vote 1 down vote accepted

Turns out I had to click 'finish' on the initial setup wizard - I closed it with alt+f4 and manually configured windows update; when I restarted the computer and clicked finish it gave me a message saying 'Oh by the way now inbound traffic will be allowed, k?'...

That was nice of Windows to protect me, I suppose. Heh.

share|improve this answer
    
Well that's good to know. Please accept your answer so that it can be closed. – user3463 Nov 23 '10 at 5:11

You must log in to answer this question.

Not the answer you're looking for? Browse other questions tagged .