Take the 2-minute tour ×
Super User is a question and answer site for computer enthusiasts and power users. It's 100% free, no registration required.

For some reason I can't connect to or ping a server 2k3 (enterprise) machine I just setup from my windows 7 machine.

I use DD-wrt with a wrt54g v4 router, and I've assigned them both static leases so they receive their same respective IPs constantly.

I can ping the w7 from the 2k3, but not the other way around - The router does show it assigned the lease and the connection is active for both machines though.

What am I missing here?

share|improve this question
    
Check your Windows Server firewall settings. You may have disabled the ping response. –  user3463 Nov 23 '10 at 3:35
    
It's a stock install, unless that's a default setting –  Bob Nov 23 '10 at 3:38

1 Answer 1

up vote 1 down vote accepted

Turns out I had to click 'finish' on the initial setup wizard - I closed it with alt+f4 and manually configured windows update; when I restarted the computer and clicked finish it gave me a message saying 'Oh by the way now inbound traffic will be allowed, k?'...

That was nice of Windows to protect me, I suppose. Heh.

share|improve this answer
    
Well that's good to know. Please accept your answer so that it can be closed. –  user3463 Nov 23 '10 at 5:11
    
Good point! My poor acceptance rate –  Bob Feb 11 '11 at 18:04

Your Answer

 
discard

By posting your answer, you agree to the privacy policy and terms of service.

Not the answer you're looking for? Browse other questions tagged or ask your own question.