Take the 2-minute tour ×
Super User is a question and answer site for computer enthusiasts and power users. It's 100% free, no registration required.

I decided that I would like Compiz 0.9 on my computer, which runs Ubuntu 10.10. I followed the instructions on this Compiz wiki page; some lines I changed. I now have compiled and installed Compiz core, libcompizconfig, compizconfig-python, ccsm, plugin pack 'main', and plugin pack 'extra'. Running the command in bash:

LD_LIBRARY_PATH=/usr/lib/ PYTHONPATH=/usr/lib/python2.6/site-packages /usr/local/bin/ccsm

to start CompizConfig Settings Manager works and CCSM works beautifully. When I attempt to start Compiz itself, however, I get this:

compiz (core) - Fatal: Couldn't open display H���

Running compiz through sudo I get this:

compiz (core) - Fatal: Couldn't open display ������

I have noticed that those strange symbols at the end change every time I try to run Compiz.

The value of the environment variable DISPLAY is :0. Any ideas on why this may be happening?

Thanks! (I'm not sure if this question is in the right place)

share|improve this question

1 Answer 1

up vote 1 down vote accepted

I figured it out. I used GDB to trace the message being outputted - it turns out that Compiz expects a CLI argument "--display" and a value for (in this case, $DISPLAY or ":0"), which I wasn't providing. However, other problems prevented me from using Compiz, so I am removing it. I am currently in the process of getting Compiz 0.9.2 through the Unity PPA on my Ubuntu system; if that doesn't work, I'll downgrade back to 0.8.x.

share|improve this answer

Your Answer

 
discard

By posting your answer, you agree to the privacy policy and terms of service.

Not the answer you're looking for? Browse other questions tagged or ask your own question.