Take the 2-minute tour ×
Super User is a question and answer site for computer enthusiasts and power users. It's 100% free, no registration required.

I use Windows Live Mail 2011 (Build 15.4.3502.0922), in Windows 7 Pro 64. When I receive an email message that has an attachment, when I double click to open this attachment, nothing happens. Any kind of attachment, nothing happens. If I right click and choose "Open", nothing happens either. If I right click and choose Save As, I can save the file to disk and open it via Windows Explorer.

I would like to be able to double click to open the attachment. I tried to repair WLM but that didn't make any difference.

My antivirus is Microsoft Security Essentials.

Does anyone know anything about this issue?

Thanks

share|improve this question

3 Answers 3

You need to run Windows Live Mail as administrator.

To do it once, right-click its shortcut or the start menu entry and select Run as administrator.

For a permanent solution, check Run as administrator in the Advanced tab of Windows Live Mail's Properties window.

share|improve this answer

The problem was solved after I cleaned up all temporary internet explorer files. Tools, Internet Options, Delete button. Thanks

share|improve this answer
    
solves his own problem, nice! –  Eric Robinson Jul 19 '12 at 12:47

In WLM, go to Tools>Safety Options>Security Tab.

If you don't see the tools menu see this article http://www.webdevelopersnotes.com/tips/windows_live_mail/windows-live-mail-toolbar.php

In there there will be a tick box about not allowing to save or open attacments that could be viruses, untick it, hit OK, see if you can open them.

Just so you know, you are know able to open potentially harmful attachments that could introduce a virus into your system, be careful what you open.

alt text

share|improve this answer
    
Thanks Moab. In my case I unchecked the "Dot not allow attachments..." option, clicked Ok, but the issue persists. I think this is a different issue, because even a .TXT file doesn't open. Thanks! –  Anon2010 Dec 13 '10 at 17:13
    
Maybe you have a 3rd party security software blocking all email attachments? –  Moab Dec 13 '10 at 17:45
    
The only thing is Microsoft Security Essentials. Strange. I also run CCleaner from time to time. –  Anon2010 Dec 13 '10 at 17:53
    
It may be a bug in WLM, I would backup your email, accounts and contacts, uninstall WLM and install the latest version. –  Moab Dec 13 '10 at 20:36

Your Answer

 
discard

By posting your answer, you agree to the privacy policy and terms of service.

Not the answer you're looking for? Browse other questions tagged or ask your own question.