Take the 2-minute tour ×
Super User is a question and answer site for computer enthusiasts and power users. It's 100% free, no registration required.

I have an Intel DG45ID as my motherboard, with a Core2Duo e4700.

I was using the onboard video (X4500HD) until I could buy a decent video card. So, last week I installed a Geforce 9800GT.

But after installing the proper drivers in my Compiz-enabled Ubuntu 9.04 via Jockey, I'm getting red glitches VERY frequently on every video I play, at any player and any format.

If I do "ALT+F2 > metacity --replace", switching out from Compiz, the glitching stops.

Does anyone knows how to fix this?

share|improve this question
    
I should say too that the red glitches happen only inside the video area. –  Igoru Aug 19 '09 at 20:21
add comment

2 Answers

up vote 1 down vote accepted

This really sounds like a hardware problem to me. Any chance you can pop the card in another computer to verify? Alternately, you could bump down to an earlier driver version.

share|improve this answer
    
I can't test the GeForce in another computer =( I'll try older driver and see if it stops. =] –  Igoru Aug 18 '09 at 17:29
    
finally. I couldn't find an easy way to install old drivers (jockey only shows the latest one, I think). So I went to Nvidia site and, tada, the REALLY latest driver fixes my problem. I was using v180, and I'm using now v185. Thank you =D –  Igoru Aug 22 '09 at 23:56
add comment

Could also be a heat issue. Make sure you have proper ventilation inside your computer case.

share|improve this answer
    
Yes I have. Its big and have enough space for the air to flow easily. The video card also has a cooler. I don't think the problem is heat.. =S –  Igoru Aug 19 '09 at 20:20
add comment

Your Answer

 
discard

By posting your answer, you agree to the privacy policy and terms of service.

Not the answer you're looking for? Browse other questions tagged or ask your own question.