Take the 2-minute tour ×
Super User is a question and answer site for computer enthusiasts and power users. It's 100% free, no registration required.

I have successfully installed a Windows XP OS on VirtualBox with Windows 7 as host.

The Windows XP guest is able to navigate on the Internet but I'm not able to ping the guest from the host and vice-versa.

I need this working because I have to test a client/server application.

Any ideas how to fix it?

share|improve this question

migrated from serverfault.com Mar 1 '11 at 23:47

This question came from our site for professional system and network administrators.

1 Answer 1

You have most likely configured your guest's network adapter in NAT mode.

Shut your guest down.

Go to the Guest's network settings and in the Adapter settings change the Attached to: NAT to Attached to: Bridged Adaptor.

Start your guest

Your guest should now pick up an address from your main network.

EDIT To find the adaptor settings, in the Oracle VM VirtualBox Manager click on your guest. On the right you will see a series of panels. Click on the Network Panel. A pop-up will apear with the settings in.

EDIT Here is a blog post with some images attached: http://house9.blogspot.co.uk/2011/04/ping-guest-os-from-host-os-with.html

share|improve this answer
    
Where I can find the "Adapter settings"? –  carlo Mar 1 '11 at 20:14
    
@carlo: See my edit –  Iain Mar 1 '11 at 20:21
    
Ok, but I don't find "Attached to: Bridged Adaptor" only "NAT" –  carlo Mar 1 '11 at 20:23
    
@carlo: Click on the NAT - it's a drop down selection. –  Iain Mar 1 '11 at 20:24
    
yes, sure :-) , but is not present the entry "Bridged Adaptor" –  carlo Mar 1 '11 at 20:26

Your Answer

 
discard

By posting your answer, you agree to the privacy policy and terms of service.

Not the answer you're looking for? Browse other questions tagged or ask your own question.