Take the 2-minute tour ×
Super User is a question and answer site for computer enthusiasts and power users. It's 100% free, no registration required.

When I had 1 monitor, the sound worked fine.

After installing 2nd monitor (new Zotac graphic card) for dual display I have no sound and no sound devices detected ().

Reinstalling sound drivers from CD doesn't help.

Do You have any idea how to restore the sound?

enter image description here

share|improve this question
    
What's your default audio controller setting in windows? If it's set wrong, you won't get any sound. –  aCuria Mar 3 '11 at 12:42

2 Answers 2

Is the sound on-board i.e built in to the motherboard?
If so go into your BIOS settings and make sure that the internal speaker is enabled.
Seems to be a common thing with NVidia Graphics cards that they disable on board audio.

share|improve this answer

It looks like you were using audio over HDMI or DisplayPort. Perhaps you have connected the display with speakers with a DVI cable. Make sure that your screen with speakers is connected with HDMI or DisplayPort cable. Then go to NVidia Desktop Manager and see if you can select audio output screen there. If you can't fix it there, go to Control Panel > Sound and try to pick a correct playback device

share|improve this answer

Your Answer

 
discard

By posting your answer, you agree to the privacy policy and terms of service.

Not the answer you're looking for? Browse other questions tagged or ask your own question.