Take the 2-minute tour ×
Super User is a question and answer site for computer enthusiasts and power users. It's 100% free, no registration required.

When I try to ping my server from somewhere other than my local network, if finds the host, but returns as a lost packet.

Screenshot from http://tools.pingdom.com: http://cl.ly/1I1c3K0z3Y1I2c3x3R3Z

I have my server plugged into a Linksys WRT610N router, and when I bypassed the router and went strait to the server the ping worked perfectly.

So, the problem lies with the Linksys router, but I cannot find anything that would fix it. I have DMZ set to forward everything to my server.

Anyone know how to fix this?

share|improve this question

migrated from serverfault.com Apr 10 '11 at 21:21

This question came from our site for professional system and network administrators.

2 Answers 2

AFAIK Linksys's are blocking ICMP requests by default, anyway You can disable it in some of models

share|improve this answer
    
Do you know of a suitable router that doesn't block them? –  sman591 Apr 10 '11 at 21:33
    
Euhm... No... Linksys does not block ICMP by default... –  Bart De Vos Apr 10 '11 at 21:44
    
@TiZion Linksys does for this router evidently –  sman591 Apr 19 '11 at 3:33

According to this reply in the Linksys UK forum, all you need to do is to Uncheck Filter Anonymous Internet Requests.

.

enter image description here

.

Source of screenshot

share|improve this answer
    
I tried that earlier, and it doesn't work. Thanks though! –  sman591 Apr 19 '11 at 3:32

Your Answer

 
discard

By posting your answer, you agree to the privacy policy and terms of service.

Not the answer you're looking for? Browse other questions tagged or ask your own question.