Take the 2-minute tour ×
Super User is a question and answer site for computer enthusiasts and power users. It's 100% free, no registration required.

I have a Telewell TW-AE501 (b) modem. It works, as in that it connects me to the internet. But once in a while it loses the connection and has to connect again (the internet and ADSL lights go off and start blinking to reconnect).

I wanted to check the firmware because one of the first results in google talks about a similar problem and suggests a firmware upgrade. But to do that I need access to the webinterface of the modem, and that doesn't work.

The manual says the default IP for the webinterface is 192.168.0.254 but that times out (I did turn off my Windows Firewall).

I also tried

  • 192.168.1.1
  • 192.168.100.1
  • 192.168.1.254

Now I'm thinking of the reset button. But I don't live here (just temporary now) so I don't know anything about any settings I should know for the internet connection.

So my questions are:

  • Can I reset the modem without losing any important settings?
  • Are there any other things I can try to connect to the web interface?

update: I tried the reset button, but nothing changed. I still can't see the web interface.

Update 2 (After another reset) I found out that it matters in which port the computer is connected. In port 1 and 2 I can now access the webinterface, but not in port 3 and 4. So now I updated the firmware and hope it will be ok. Thanks for the comments.

share|improve this question
    
Run cmd and enter ipconfig. What is the local IP of your connection? –  slhck May 10 '11 at 10:07
    
i'm not sure which one but i think the first one: ethernet adapter local area connection: ip4: 85.157.235.170 ethernet adapter local area connection2: ip4: 5.179.120.89 Thanks for cleaning up my question. And sorry for my slow answer.. the connection is dying all the time. –  Niels May 10 '11 at 10:20
    
I thought this piece of crap is sold just in Finland. –  Aki May 11 '11 at 19:10
    
"Timing out" is the feature of Telewell's site. ;-) I know had once that particular model. This is shameless product promotion: verkkokauppa.com/fi/product/41783/cxjsx/… –  Aki May 11 '11 at 19:31
    
Other choices - just stay away from Telewell. verkkokauppa.com/fi/catalog/336c/ADSL-verkkoon –  Aki May 11 '11 at 20:01

1 Answer 1

up vote 0 down vote accepted

I found out that it matters in which port the computer is connected. In port 1 and 2 I can now access the webinterface, but not in port 3 and 4. So now I updated the firmware.

The internet connection still drops very frequently but I guess that is just because the brand sucks.

Thanks for the comments.

share|improve this answer

Your Answer

 
discard

By posting your answer, you agree to the privacy policy and terms of service.

Not the answer you're looking for? Browse other questions tagged or ask your own question.