Take the 2-minute tour ×
Super User is a question and answer site for computer enthusiasts and power users. It's 100% free, no registration required.

I have a Linksys WRT54G2 router (slim black design, not the older WRT54 blue model). I have a XBox Slim which has an integrated wireless adapter (not the older XBox 360 with which you had to purchase the wireless adapter separately).

I have Linksys router connected to my broadband modem.
I have my desktop PC connected via Ethernet cable to port 1 on the router.
I have my XBox 360 connected via Ethernet cable to port 2 on the router.

My wife's laptop and the television utilize the wireless internet.

Now, if I use my desktop computer, then turn it off, and then try and connect my XBox 360 to XBox Live, I can't get a connection.

When I go to the Dashboard and view the network, it constantly switches between "wired" and "wireless." It acts like it can't choose which one to use. I can't disable the wireless network adapter on the XBox 360 because it switches too fast and it simply doesn't give me the option (I think it would be to press the yellow button on the controller).

Anyway, I can connect to XBox Live if I connect directly to the modem.

I can also connect if I reset both the modem and router. Sometimes this requires a few attempts.

But, why is this happening? I don't really understand it. I did hear something about MS having some sort of proprietary software that causes a conflict when using the XBox 360 on a wired and wireless network. But, I don't know about the validity of that statement.

share|improve this question
1  
Give the xbox a static IP on one of the adapters, it sounds like it is trying to get an address thru dhcp on both adapters. –  Kyle May 10 '11 at 15:10
    
I'll give it a try. Thank you. –  H3br3wHamm3r81 May 10 '11 at 15:28
1  
I set all host IP addresses to static on my network. Problem has been resolved (knock on wood). –  H3br3wHamm3r81 May 14 '11 at 6:57
add comment

1 Answer 1

There are lots of answers on the Linksys forum, but I just increased the amount of connections allowed in the set up page and it worked for me.

share|improve this answer
    
Hmmm...but why would it work if I reset the modem/ router if the problem was a result of too few connections allowed in the set-up page? Just a thought. –  H3br3wHamm3r81 May 10 '11 at 17:02
add comment

Your Answer

 
discard

By posting your answer, you agree to the privacy policy and terms of service.

Not the answer you're looking for? Browse other questions tagged or ask your own question.