Take the 2-minute tour ×
Super User is a question and answer site for computer enthusiasts and power users. It's 100% free, no registration required.

I primarily use my Mac for iOS development, so I rarely use audio and I commonly have it turned of to not disturb my co-workers. Therefore I'm not really sure when it stopped working.

Anyway, today I wanted to play a song, but I got no audio. I rebooted the Mac and still nothing. I rebooted again and noticed that the boot sound played, but once I entered OS X I couldn't get any sound to play.

What's up with that?

share|improve this question
    
What appears under output devices on the output tab in sound preferences? –  Graham May 25 '11 at 15:56
    
Well, it works now, but there's something called Soundflower (2ch) and Soundflower (16ch) in addition to the built in speakers. I suppose the problem might have been that one of those were selected as output device. –  Erik B May 25 '11 at 16:10
1  
Soundflower is an internal audio routing system that is VERY 3rd party. You must have installed it separately, and that absolutely could have been your problem. –  NReilingh May 25 '11 at 16:16
    
@NReilingh seems like something Plex installed. –  Erik B May 25 '11 at 16:19

1 Answer 1

up vote 2 down vote accepted

I connected and disconnected my headphones and now I have audio again.

share|improve this answer
    
This still happens on brand new Macs? Anyway, don't forget to accept this answer even though you posted it yourself. –  Lri May 25 '11 at 16:19
    
@Lri I know, but I can't accept it for another two days. –  Erik B May 25 '11 at 16:25

Your Answer

 
discard

By posting your answer, you agree to the privacy policy and terms of service.

Not the answer you're looking for? Browse other questions tagged or ask your own question.