Super User is a question and answer site for computer enthusiasts and power users. Join them; it only takes a minute:

Sign up
Here's how it works:
  1. Anybody can ask a question
  2. Anybody can answer
  3. The best answers are voted up and rise to the top

-- I've tried this question on server fault without much success, maybe i'll be more lucky here, I'll delete the original if I can get an answer here --

I'm trying to install ionCube loader on a CentOS 5 machine.

I've installed php 5.3 & ionCube loader through the atomic yum repo.

when i check on the command line, php says ionCube loads fine:

php -v
PHP 5.3.6 (cli) (built: Apr 19 2011 12:28:40) 
Copyright (c) 1997-2011 The PHP Group
Zend Engine v2.3.0, Copyright (c) 1998-2011 Zend Technologies
    with the ionCube PHP Loader v4.0.5, Copyright (c) 2002-2011, by ionCube Ltd.

but the loader isn't picked up when I run a php script via http (?)

phpinfo() shows in the "Additional .ini files parsed" that /etc/php.d/ioncube.ini is indeed loaded and parse but ionCube doesn't work; ionCube encrypted files are shown as is rather than parsed and the phpinfo page shows no mention of ionCube (apart from the parsed ini file).

The ioncube.ini file content is:

zend_extension=/usr/lib/php/ioncube/ioncube_loader_lin_5.3.so

I've restarted apache. Tried zend gard loader and it worked right away. ionCube does not. Weird

What's missing?

share|improve this question

Ok, worked it out.. SELinux was the problem.

This webpage has a great description of the problem and info on how to fix it:

http://blog.maurus.be/index.php/2011/02/ioncube-on-a-selinux-enabled-server/

The only slight difference for me was that the audit log is /var/log/audit/audit.log and not /var/log/audit.log

share|improve this answer

You must log in to answer this question.

Not the answer you're looking for? Browse other questions tagged .