Take the 2-minute tour ×
Super User is a question and answer site for computer enthusiasts and power users. It's 100% free, no registration required.

I have a strange problem with my vncserver install using icewm -- none of the XPM files for the themes load when vncserver is launched via init.d scripts.

In my /etc/init.d/vncserver file, it runs the equivalent of:

su jessica -c "/usr/bin/vncserver -name vnc-server -depth 32 -geometry 1024x768 :0"

And in my ~/.vnc/xstartup file:

[ -x /etc/vnc/xstartup ] && exec /etc/vnc/xstartup
[ -r $HOME/.Xresources ] && xrdb $HOME/.Xresources
xsetroot -solid black
vncconfig -iconic &
icewm-session &

If I run vncserver from my user account directly, everything behaves properly...

share|improve this question

2 Answers 2

up vote 1 down vote accepted

The problem was specifying a depth of 32. Changing it to 24 allowed the XPMs to load... =/

share|improve this answer

If you use su - <username> it sets the $PATH variable and all the other environment variables to the same as the user's login shell.

Try:

su - jessica -c "/usr/bin/vncserver -name vnc-server -depth 32 -geometry 1024x768 :0"

and see if it works. Why are you starting a vncserver on screen :0 instead of the default :1?

share|improve this answer
    
It's a completely headless server; means I don't have to add the :1 when connecting. –  jessicah Jun 9 '11 at 4:09

Your Answer

 
discard

By posting your answer, you agree to the privacy policy and terms of service.

Not the answer you're looking for? Browse other questions tagged or ask your own question.