Take the 2-minute tour ×
Super User is a question and answer site for computer enthusiasts and power users. It's 100% free, no registration required.

I am experiencing an odd problem with using 2 different USB 2.0 Hubs to run a Seagate FreeAgent USB harddrive on.

I'm getting an 'unknown inpage error' (or similar). When i plug in directly to the computer it has no problem. Any ideas what this error is about and how I can get around it? I need to run it on a HUB as im short on USB. Hardware recommendations welcomed!

USB Drive only runs a USB cable. (Does that make it a unpowered drive?) USB Hub only runs a USB cable. (Does that make it unpowered?)

share|improve this question
    
Does the hard drive have its own power supply? Is the USB hub powered? I have ran into issues caused by lack of power when using a nonpowered 2.5" USB hard drive and a nonpowered USB hub. –  Carl Jun 28 '11 at 12:07
    
no. i don't know (it only runs a usb cable) –  David Jun 28 '11 at 12:30

2 Answers 2

up vote 1 down vote accepted

Is this a 2.5" drive? It possibly needs a powered USB hub. Is the hub powered?

share|improve this answer
    
how do you know if its powered? –  David Jun 28 '11 at 12:16
1  
It will have an AC adapter with it. Simple as that! –  Dave M Jun 28 '11 at 20:01

First, I would ask: Are you using a powered HUB or not? It could simply be a power problem.

Don't ask me why this might work considering it works when plugged in directly, but others have solved this by doing a couple of things: Running chkdsk /f and/or changing the drive letter in the disk management mmc (Of course, you can probably change it back. It won't hurt to try both since they are quick.

share|improve this answer

Your Answer

 
discard

By posting your answer, you agree to the privacy policy and terms of service.

Not the answer you're looking for? Browse other questions tagged or ask your own question.