Take the 2-minute tour ×
Super User is a question and answer site for computer enthusiasts and power users. It's 100% free, no registration required.

I'm using Win 7 64.

I tried to activate it from "services" but it doesn't work. Also, I scanned my pc with ESET Smart 4 & Super Anti-spyware but nothing was found.

Does anyone know a way to get this to work, besides reinstalling Windows?

share|improve this question
    
Do you get an error message? Can you do it in safe mode? –  soandos Aug 2 '11 at 20:47
3  
Try sfc /scannow –  user3463 Aug 2 '11 at 20:52
    
    
And this...support.microsoft.com/kb/2519899 –  Moab Aug 2 '11 at 23:54
    
Just to mention; I would advice not to use ESET Smart Security along with Super Anti-spyware as far as they can interfere with each other and you can end up in a dead-race, resulting in unusable system. –  laika Oct 23 '12 at 11:56
add comment

3 Answers

Might sound silly, but you didn't mention if it's persistent... does it continue after restarting the machine?

Have a read through this Microsoft KB, I'll include the jist of it here.

  1. Click Start, and then type services.msc in the Search box
  2. Under Programs, click Services.
  3. On the right side of the window, locate the Security Center service in the list of services.
  4. Right-click Security Center, and then select Properties.
  5. From the Startup type drop-down list, select Automatic (delayed start).
  6. Under Service Status, click Start.
  7. Click Apply, click OK, and then close the Services window.

If you get any error messages, post them up here as they will be key to what the problem is (there is one example of an error message and the fix for it on the linked KB.)

share|improve this answer
    
thanks for answering. but i do "sfc/scannow" but nothing founds. no error code ! as i said i try "services.msc" but it disables again weather i restart the pc or not. –  ham Aug 3 '11 at 8:17
    
thanks for answering.but i do "sfc/scannow" but nothing founds. no error code ! @Moab: i've already check those links. also many win 7 forum on the web & Microsoft supporting page! but doesn't work. as i said i try "services.msc" but it disables again weather i restart the pc or not. –  ham Aug 3 '11 at 8:31
add comment

Seems symptomatic of a rootkit infection, which are difficult for AV programs to spot.

Try running combofix from http://www.bleepingcomputer.com/combofix/how-to-use-combofix and see if it finds anything.

share|improve this answer
add comment

I also had this problem and finally solved it. I installed AVG internet security and ran a full scan. It detected 3 viruses. After removing that threats Security center service started without stopping.

share|improve this answer
add comment

Your Answer

 
discard

By posting your answer, you agree to the privacy policy and terms of service.

Not the answer you're looking for? Browse other questions tagged or ask your own question.