Take the 2-minute tour ×
Super User is a question and answer site for computer enthusiasts and power users. It's 100% free, no registration required.

I have an external LaCie HDD that connects via USB to my computer. It was working fine, but now it won't appear on the Desktop, in the Finder, or in Disk Utility.

I know it's connected, because System Profiler shows it as connected on the USB page, but I can't find any other sign of it. (Also, it's not available as /dev/disk1; the only things in /dev that start with disk are disk0, disk0s1, and disk0s2.)

share|improve this question

1 Answer 1

up vote 4 down vote accepted

If it's not showing up in Disk Utility, you have a problem. I suggest trying different USB cables, power supplies, etc.

You should also try looking on the LaCie support website. If you don't find a pre-baked answer there, you can file a support ticket and they'll get back to you soon. In my experience they have been fairly helpful.

share|improve this answer
    
But see, I feel like the problem isn't the USB cable, since I can see the drive in System Profiler. –  Ben Alpert Aug 29 '09 at 20:44
    
It may be that somehow it's able to recognize the USB device, but not communicate with the drive. In any case, I'd try LaCie Support. –  jtbandes Aug 29 '09 at 20:46
    
I think that it must be a physical problem. Thanks! –  Ben Alpert Aug 31 '09 at 1:12
    
Turns out the power cable was faulty. –  Ben Alpert Oct 4 '09 at 20:15

Your Answer

 
discard

By posting your answer, you agree to the privacy policy and terms of service.

Not the answer you're looking for? Browse other questions tagged or ask your own question.