Super User is a question and answer site for computer enthusiasts and power users. Join them; it only takes a minute:

Sign up
Here's how it works:
  1. Anybody can ask a question
  2. Anybody can answer
  3. The best answers are voted up and rise to the top

Usually, when I plug my phone into a computer the phone sees the computer and puts up a prompt for Mass Storage mode, Tether, or charging.

I know the phone is ok because I have seen this using my work computer.

At home, no prompt comes up on the phone when I plug the phone into the computer.

My computer is Windows 7, 64bit.

Is there any way for me to diagnose the computer to find out how to fix it without a rebuild?

I just tried different ports: each time the phone beeps and charges but no prompt.

Device Manager shows a bunch of USB devices, no errors.

https://picasaweb.google.com/Decker97/ComputerDiag?authuser=0&feat=directlink

share|improve this question
    
Does the phone charge when plugged in? Have you tried multiple ports? – MaQleod Sep 22 '11 at 23:12
    
I second MaQleod to try different ports. IF neither of the ports work then I would suggest Computer/Manage/Device Manager and see if you can see anything there. IF not try looking into drivers from phone's site. – Darius Sep 22 '11 at 23:54
    
I now suspect the cable - Monday I will try the cable from work that worked. – Decker97 Sep 23 '11 at 22:33
up vote 0 down vote accepted

Have you tried the following?

http://androidforums.com/epic-4g-support-troubleshooting/163937-help-my-computer-doesnt-recognize-epic-how-mount-drivers-dont-freak-out.html

share|improve this answer
    
1  
Turns out it was the cable. – Decker97 Sep 26 '11 at 22:41
    
Same problem, same solution. Turns out some cables will charge, but allow the transfer of data. – Tom Collins Aug 23 '13 at 15:45

You must log in to answer this question.

Not the answer you're looking for? Browse other questions tagged .