Take the 2-minute tour ×
Super User is a question and answer site for computer enthusiasts and power users. It's 100% free, no registration required.

According to my recently-installed (today) Windows 7, my graphics card (GeForce GTS 250) could support Aero with drivers that support Aero. According to NVidia, I have the latest drivers (I upgraded today); I also have DirectX 10 (upgraded ten minutes ago).

At this point, I'm lost; I've nothing to upgrade, yet transparency is not working.

So, what do you need to know to help me get Aero working?

share|improve this question
    
Post installing the drivers, did you try setting an Aero theme again? Right Click Desktop > Personalize > Windows 7? Just checking.. –  Ramnique Singh Sep 28 '11 at 5:44
    
Yep, I currently have it set for Canada. Cause I'm Canadian. ba-dum-thud –  Narf the Mouse Sep 28 '11 at 6:56
    
It's looking like Windows 7 really doesn't like the thumb drive I'm using, to the point of even having trouble starting up. Which is strange, as it's just a data drive. –  Narf the Mouse Sep 28 '11 at 21:07

2 Answers 2

up vote 2 down vote accepted

Go to the Control Panel -> System then re-run the Windows Experience Index. It needs to determine that your card is capable of running Aero before it will enable.

After that, right-click on the Desktop and go to Personalize and select one of the Aero themes. If you cannot enable it, check at the bottom of that theme screen for a troubleshooting link on why Aero won't enable.

Some mirror drivers (like for remove connection software like VNC) can cause that issue and can other applications that don't like composition. These are rare, however.

share|improve this answer
1  
It reported that it couldn't test my computer's video playback. No reason why. –  Narf the Mouse Sep 28 '11 at 6:42
    
Yep, I have the same problem, can't run windows experience, it always fails on video playback test. Since I can't run WE, can't turn on Aero neither. Is there a way to just force it on? –  KoKo Aug 28 at 17:10

Well if your Windows do have a clean install, then run a check online for Aero drivers. I encountered that every thing was working fine but my Aero settings were not working. I read alot checked all the things nothing worked.

Finally I used Uxtheme Patch it restored some errors and Aero settings were up again.I suggest you trouble shoot and post more details. The last resort i've already mentioned is patching using Uxtheme. http://windows.microsoft.com/en-US/windows-vista/Troubleshoot-problems-with-Windows-Aero http://support.microsoft.com/mats/aero_effects_not_working/en-us

share|improve this answer
    
Thanks; working on troubleshooting. –  Narf the Mouse Sep 28 '11 at 6:43

Your Answer

 
discard

By posting your answer, you agree to the privacy policy and terms of service.

Not the answer you're looking for? Browse other questions tagged or ask your own question.