Take the 2-minute tour ×
Super User is a question and answer site for computer enthusiasts and power users. It's 100% free, no registration required.

I have windows 7 Pro x64 I have put it on hibernate and since that time it freezes when I log, it works in Safe mode but from time to time the CPU usage goes very high then goes back to normal
I tried Startup Repair but it didn't detect and problem.

I have disabled many startup Apps and some services (Which they are not related to system) but the same problem continued

Any one knows what is the problem

share|improve this question

2 Answers 2

Disable all startup items and Non Microsoft Services in msconfig, then reboot, does it still freeze?

See my Clean Boot troubleshooting post

share|improve this answer

Also, I might recommend going into safe mode and running a virus scan, I like "Hitman Pro" http://www.surfright.nl/en for it's quickness. "Malwarebytes" http://www.malwarebytes.org/ for it's thoroughness and for the tough cases "Combo Fix" http://www.bleepingcomputer.com/download/anti-virus/combofix just make sure you read EVERY prompt in combo fix because it CAN do damage (hasn't happened to me yet, but i've heard horror stories). Hitman Pro is a web-based A/V with a free 30 day trial, therefore, for it to work you must be connected to the internet.

EDIT: It also might be helpful to know if anything has changed since the last good boot. Software/Hardware etc.

share|improve this answer

Your Answer

 
discard

By posting your answer, you agree to the privacy policy and terms of service.

Not the answer you're looking for? Browse other questions tagged or ask your own question.