Take the 2-minute tour ×
Super User is a question and answer site for computer enthusiasts and power users. It's 100% free, no registration required.

this is the second time this has happened on this system - the first time I just ended up using a system restore and started fresh - I saw this thread already and tried all that stuff:

Windows-7 Ultimate 64 bit wont connect to my wired/wireless networks

I have disabled IPv6 , set the old vista DHCP broadcast enabled reg key , turned off the firewall via the policy editor , uninstalled AV and anything else I thought might be blocking the connection , I uninstalled any updates that were applied between the time it worked and stopped working -

not sure what else to try I think I have read every thread on every forum and tried every suggestion -

I plugged in a wireless usb dongle and get the same results - will be trying a USB to Ethernet adapter later today

I also tried assigning a static IP and no luck

It just stays on identifying-

share|improve this question
    
Can you clarify a bit more precisely. It hangs while trying to detect the list of wireless networks available? Do other machines show at least one wireless network available? –  David Schwartz Oct 12 '11 at 13:49
    
so it connects - but never gets far enough to get to the outside world - it can even see other systems on the network - but cant connect to them - the identifying network swirl just swirls endlessly in the network and sharing center and there is an X between the system and internet - so net net - it connects but can't get out to the rest of the world - –  alevenso Oct 12 '11 at 14:36
    
Is it configured to get its IP address automatically? If so, is it getting an IP address? What does 'ipconfig /all' show? –  David Schwartz Oct 12 '11 at 15:26
    
it gets a 169 address (I forget the exact address and its disconnected at the moment)which is the standard address given when Windows can get out to the internet - also a USB to Ethernet adapter displays the same behavior - really messed up - about to rebuild again –  alevenso Oct 13 '11 at 13:37
add comment

1 Answer

Try the following:

  1. Open an elevated command prompt
  2. Type netsh int ip reset and press Enter
  3. Then type netsh winsock reset and press Enter
  4. Restart
share|improve this answer
add comment

Your Answer

 
discard

By posting your answer, you agree to the privacy policy and terms of service.

Not the answer you're looking for? Browse other questions tagged or ask your own question.