Take the 2-minute tour ×
Super User is a question and answer site for computer enthusiasts and power users. It's 100% free, no registration required.

When I record screencasts on my laptop with USB headphones, the audio increasingly lags behind the video.

However when I record with my built-in laptop microphone, there is no lag.

I have tried recording with both Camtasia as well as Hypercam 2, each give the same results.

I have tried 3 different USB headphones, each give the same results. All USB headphones are made by Plantronics.

I unfortunately have no microphone audio jack on my laptop (only a headphone jack) so cannot test non-USB headphones.

I also downloaded the 32-bit version of Hypercam instead of the 64-bit version, with same results.

My laptop is:

  • Dell Latitude E6420
  • Windows 7, 64-bit
  • Intel Core i5-2520M CPU @ 2.50GHz
  • 8 GB

What could be causing this lag to occur when recording with USB headphones and how do I fix it?

share|improve this question

1 Answer 1

up vote 1 down vote accepted

I figured out a workaround for this:

When I record the video in a Windows XP (32-bit) virtual machine running on the above Windows 7, 64-bit machine, using the same USB headphones plugged into the Windows XP's virtual USB port, there is no lag.

share|improve this answer

Your Answer

 
discard

By posting your answer, you agree to the privacy policy and terms of service.

Not the answer you're looking for? Browse other questions tagged or ask your own question.