Take the 2-minute tour ×
Super User is a question and answer site for computer enthusiasts and power users. It's 100% free, no registration required.

I started a zfs scrub operation over 10 hours ago, and it doesn't seem to be making any progress:

# zpool status
  pool: foo
 state: ONLINE
 scan: scrub in progress since Sat Nov 26 00:11:38 2011
    1 scanned out of 1.58T at 1/s, 481199724h39m to go
    0 repaired, 0.00% done
config:

        NAME        STATE     READ WRITE CKSUM
        foo         ONLINE       0     0     0
          raidz1-0  ONLINE       0     0     0
            c1t3d0  ONLINE       0     0     0
            c1t2d0  ONLINE       0     0     0
            c1t4d0  ONLINE       0     0     0

errors: No known data errors

Is it possible that it's actually making progress but not reporting it? Any way I can get further information about what's going on?

Should I be concerned about this?

share|improve this question
    
Maybe Sun or Oracle took the time estimation formula from Microsoft's Internet Explorer. –  Shiki Nov 29 '11 at 15:02
add comment

1 Answer

up vote 2 down vote accepted

Three days later, the zfs scrub is finished. No progress was indicated until about 24 hours into the process.

# zpool status
  pool: foo
 state: ONLINE
 scan: scrub repaired 0 in 79h37m with 0 errors on Tue Nov 29 07:48:43 2011
config:

        NAME        STATE     READ WRITE CKSUM
        foo         ONLINE       0     0     0
          raidz1-0  ONLINE       0     0     0
            c1t3d0  ONLINE       0     0     0
            c1t2d0  ONLINE       0     0     0
            c1t4d0  ONLINE       0     0     0

errors: No known data errors
share|improve this answer
    
This is normal, depending in large part on the size of the pool and available system resources. –  Yedric Sep 13 '12 at 19:56
add comment

Your Answer

 
discard

By posting your answer, you agree to the privacy policy and terms of service.

Not the answer you're looking for? Browse other questions tagged or ask your own question.