Take the 2-minute tour ×
Super User is a question and answer site for computer enthusiasts and power users. It's 100% free, no registration required.

When I load my computer up, my initializing network symbol appears on my network icon for about a minute.

When this happens I can 1) Ping google.com 2) Connect to VoIP software and speak to people.

I can't however Open Mozilla (it doesn't even load until the network has decided its connected) and this happens with Steam and a couple of other programs.

I have no idea where to start tracking this down because I obviously have an internet connection because I can ping google and speak on VoIP software when it happens.

share|improve this question
    
What kind of network are you attached to? –  Ƭᴇcʜιᴇ007 Dec 4 '11 at 0:45
    
Its just my computer plugged into my Sky Netgear router. –  webnoob Dec 4 '11 at 16:13

2 Answers 2

I would try assign your self a static IP address and also statically set the DNS resolver in your network adaptor settings, just to rule out anything there.

share|improve this answer
    
I have already tried assigning a static IP and DNS. I can't turn the DHCP off on my router though so not sure if that is messing something up. –  webnoob Dec 4 '11 at 16:14

Well I decided to actually sit down and get to the bottom of this. I looked in MSCONFIG / Services whilst the network was initialising and noticed the Debug Diagnostic Service was "Pending Start". After disabling this service my network now connects immediately.

share|improve this answer

Your Answer

 
discard

By posting your answer, you agree to the privacy policy and terms of service.

Not the answer you're looking for? Browse other questions tagged or ask your own question.