Take the 2-minute tour ×
Super User is a question and answer site for computer enthusiasts and power users. It's 100% free, no registration required.

Here's my problem... I'm running Windows XP SP2 with an ADSL connection. My modem is a Speedtouch 330. Sometimes the connection goes down and after reconnecting it I run ipconfig and the output looks something like this:

Windows IP Configuration

PPP adapter Speedtouch Connection:

    **Connection-specific DNS Suffix  . :**
    **IP Address. . . . . . . . . . . . : 0.0.0.0**
    **Subnet Mask . . . . . . . . . . . : 255.255.255.255**
    **Default Gateway . . . . . . . . . : 0.0.0.0**


    Connection-specific DNS Suffix  . :
    IP Address. . . . . . . . . . . . : 85.242.57.19
    Subnet Mask . . . . . . . . . . . : 255.255.255.255
    Default Gateway . . . . . . . . . : 85.242.57.19

When I get this scenario I always have to restart because I can't browse... It's like all the traffic goes into that ghost connection...

Can you help me?

share|improve this question
    
Have you tried running the PPPoE connection on the modem instead of the workstation? –  Russ Warren Sep 8 '09 at 13:54
add comment

1 Answer

up vote 0 down vote accepted

As a brute force approach you could restart the network services service by doing start run services.msc then finding the network services service right clicking and doing restart. If this works you could create a batch file to do it.

share|improve this answer
    
Hmmm... good point... I will try next time it happens. –  user10372 Sep 9 '09 at 6:26
add comment

Your Answer

 
discard

By posting your answer, you agree to the privacy policy and terms of service.