Take the 2-minute tour ×
Super User is a question and answer site for computer enthusiasts and power users. It's 100% free, no registration required.

My suspend has always worked but stopped doing so yesterday. The days before I fiddled around a bit with Xorg, but I have reverted all those changes already. What I was working on was vaapi support and installed xbmc. I also updated Xorg from the Ubuntu repository yesterday. I tried to manually downgrade the updated packages which I got from /var/log/apt but resuming from suspend would still not work.

I have a Lenovo E320 with a Sandy Bridge chipset. After A suspend the screen stays back, CTRL+ALT+F1 / F7 don't do anything. I even put a script into /etc/pm/sleep.d/ which writes into /var/log/wakeup but it does not print anything. Putting the lid down again doesn't put the laptop into suspend again.

I put the computer to sleep 15:55, woke it up 15:56 and force shut it down 15:57 by long pressing the power button. Then 15:58 I restarted it. This is the resulting syslog: http://pastebin.com/ih9CKb0t

I will provide any other logs required!

Thank you very much for your help, Fred

share|improve this question
    
This thread has some good suggestions albeit 11.04: askubuntu.com/questions/61495/… –  chrisjlee Feb 9 '12 at 6:05
add comment

1 Answer

up vote 1 down vote accepted

It seems it was a hardware fault. Lenovo changed my mainboard and RAM and now it works (with the same hard disk image).

share|improve this answer
add comment

Your Answer

 
discard

By posting your answer, you agree to the privacy policy and terms of service.

Not the answer you're looking for? Browse other questions tagged or ask your own question.