Take the 2-minute tour ×
Super User is a question and answer site for computer enthusiasts and power users. It's 100% free, no registration required.

I have looked thru google about 10 different times over the last month and I have had it. Randomly my icons in my user folder vanish (See photo) Also "My Computer" hangs and the icons on the right have little hovering magnifying glasses as if it's searching for them. The only way to fix it is to kill Explorer.exe and restart it. Sometimes it happens 4-5 times a day. I have tried deleting and resetting the thumbnail cache (a couple of times) and run a couple of scans (Virus, comuter, etc). So far I have not been able to figure this out and it's annoying. I'm running Windows 7 if that helps.

share|improve this question
    
photo is broken –  Raystafarian Feb 19 '12 at 13:27
    
Sorry. Picasa is being stupid. Fixed the link. –  Bizzaro Feb 20 '12 at 4:38

1 Answer 1

Here's a thread I found in a Windows 7 forum. Some of the users were having similar problems to yours. Hopefully this helps: http://www.sevenforums.com/tutorials/49819-icon-cache-rebuild.html

share|improve this answer
1  
Yah already tried that. Didn't work. If I don't get it sorted out soon, I might just do a repair/upgrade install and see if that does anything useful. –  Bizzaro Feb 20 '12 at 11:04
    
Good idea. Sorry I wasn't of more help to you. Good luck! –  Christopher Chipps Feb 21 '12 at 5:47

Your Answer

 
discard

By posting your answer, you agree to the privacy policy and terms of service.

Not the answer you're looking for? Browse other questions tagged or ask your own question.