Take the 2-minute tour ×
Super User is a question and answer site for computer enthusiasts and power users. It's 100% free, no registration required.

One day when I decided to turn on my PC, something strange happened. All the fans were running, but I had a blank screen. I then heard my graphics card's (ATi 5770) fan go in to a loop, turning on for a second and turning off for a couple more. It would do that for a couple of minutes, until it decided to get much louder and my PC started to boot normally.

I thought nothing of it at first, but then it started happening much more regularly, and it would take longer to power on each time. Today, the same thing happened. When my PC finally booted, it BSOD'd after a couple minutes of usage.

I opened my PC and checked all the connections. I cleaned out all the dust but I'm still having the same problem. Is this more likely to be a PSU or graphics card issue?

Thanks

share|improve this question
add comment

1 Answer

up vote 1 down vote accepted

This is a though one, I've had something alike, it was a defective graphics card. The best way to test it and easiest, is to go to friend and plug the card in his machine and see if it works. Borrow his card and put it in your machine to test the PSU.

It's probably your gpu though.

share|improve this answer
    
I just tried the GPU in another machine and it works perfectly. Could this be caused by the PSU? –  David Mar 20 '12 at 9:20
1  
Could be the PSU, ... or the motherboard I'm affraid. –  Lucas Kauffman Mar 20 '12 at 9:26
    
Took a stab and bought another PSU. That fixed it! –  David Mar 21 '12 at 9:29
add comment

Your Answer

 
discard

By posting your answer, you agree to the privacy policy and terms of service.

Not the answer you're looking for? Browse other questions tagged or ask your own question.