Take the 2-minute tour ×
Super User is a question and answer site for computer enthusiasts and power users. It's 100% free, no registration required.

I downloaded the song made with windows XP and 98 sounds from youtube, trimmed it, and converted it to .WAV. After all this, I added it as the Windows Logon sounds in Personalize > Sounds. I log off, then back on it didn't play. I tried one of the default sounds and log off, back on it worked. But why won't mine work? Is it because of the length?

EDIT: also is there a way to make this work anyway if it is the length?

share|improve this question
    
What length is the sound and how did you put it together (what program)? –  hydroparadise Apr 17 '12 at 21:42
    
its about 1 minute, and i used itunes to convert from MP3 to WAV –  Oztaco Apr 17 '12 at 21:44
    
In general, the limit is imposed on the file size. But since we are working with just a single, uncompressed format (WAV), then length is proportional to the file size. I have no clue what the limit may be in this case. –  iglvzx Apr 17 '12 at 21:45
    
Try making a shorter wav file using the same method to see if the length is an issue. You can probably cut down the length to a second or so within the program you used for the conversion. There are many features that could be used with in wav file that might not be supported. –  Eroen Apr 17 '12 at 21:45
    
i made a 30 second and that didnt work, now im going to try 2 second –  Oztaco Apr 17 '12 at 21:50

2 Answers 2

As far as I know, the limiting factor is the file size, rather than the length of the audio. Try saving the .WAV file with a lower bitrate. The default is usually CD-quality (44.1 kHz, 16-bit, stereo), so you could try lowering any or all of those parameters, depending on what options iTunes provides.

share|improve this answer
up vote 4 down vote accepted

In case no one else finds a way to get around the maximum length, what I ended up doing was putting this batch file in the Startup folder of the start menu:

@echo off
start "My song.mp3"

and it worked fine for the most part

i also set the log on sound to none

share|improve this answer

Your Answer

 
discard

By posting your answer, you agree to the privacy policy and terms of service.

Not the answer you're looking for? Browse other questions tagged or ask your own question.