Take the 2-minute tour ×
Super User is a question and answer site for computer enthusiasts and power users. It's 100% free, no registration required.

My linked-clone machine stop working after I move them from default location, eg. C:\Users\Nam Gi VU\VirtualBox VMs, to my usb hard-disk.

Please help me to move them out of there. Thank you!

I got the below error when doing so.

enter image description here

share|improve this question
1  
Please don't create new tags unless you really have to. Tagging with virtualbox is mostly sufficient here. Same goes for your other "extension pack" question. Thanks! –  slhck May 6 '12 at 20:46

1 Answer 1

up vote 2 down vote accepted

The error is basically "file not found" from searching for the hard drive based on the current config. VirtualBox stores the full path to the VM's hard drive in a few places. After moving things to a new location and before restarting, you'll need to change the hard drive location thru the VirtualBox Manager. Select the current VM, then Settings -> Storage. Delete the entry for the current hard drive and then click the "plus" icon to re-add it from its new location. Use the same controller (IDE or SATA) as previously used. VirtualBox Manager disk configuration section

share|improve this answer
    
+1. If there are any snapshots involved, there may be some XML hacking necessary, too. –  user3463 May 3 '12 at 15:29
    
@RandolphWest Would you help me to do that xml hack? I ofcourse had snapshots invlved the linked-clone machine –  Nam G VU May 3 '12 at 18:47
    
Um ... I got it to work, but through trial and error, and reading the errors very carefully. Took me about an hour and I never made notes at the time. –  user3463 May 4 '12 at 4:35

Your Answer

 
discard

By posting your answer, you agree to the privacy policy and terms of service.

Not the answer you're looking for? Browse other questions tagged or ask your own question.