Take the 2-minute tour ×
Super User is a question and answer site for computer enthusiasts and power users. It's 100% free, no registration required.

I just bought a Sony VAIO VPCF23N1E and webcam colours are quite black & white like (all very brownish).

I reinstalled Windows because with all the factory pre-installed stuff – it was showing too many blue screens and other weird stuff.

In Device Manager, I can see only "USB2.0 Camera" (in Properties the manufacturer is Microsoft, so I guess it's some generic driver). Anybody knows how can I find out the real name of my webcam, because I want to find its drivers?

Lastly, how can I fix these colors?

share|improve this question
    
You should provide a screen shot. There is a world of difference between "black and white" and "brown monochromatic" since brown is a color typically not seen in black and white. If your camera is simply showing in reduced colors, it may not be a driver issue. It may be a camera issue, or a lighting issue, etc. –  Bon Gart May 6 '12 at 14:20
    
.. or a sepia toned filter applied by the software you are using to view the camera... –  Bon Gart May 6 '12 at 14:30

2 Answers 2

On my VGN-FW54M there is also the generic driver installed. I tested the camera using Skype and it works without problems. So there is no need for another driver, is it?

share|improve this answer
    
my camera works, but it's all black and white, no colours –  Omu May 6 '12 at 12:41
    
Here are all the drivers, the webcam is a "HD web camera powered by "Exmor"": sony.co.uk/support/en/product/VPCF23N1E_B/updates –  gentlesea May 6 '12 at 12:50
    
"The camera driver is not available in the 'Preinstalled Drivers' section for recent VAIO models, because the bundled Windows driver is used. Typically Windows should be able to locate the driver on its own.", sony.co.uk/support/en/product/VPCF23N1E_B/tips-and-solutions –  gentlesea May 6 '12 at 12:52
    
it works but as i said it's black and white –  Omu May 6 '12 at 13:04

I was having the same problem and the Sony people say that there is no problem with the webcam. I think there is some problem with the Exmor camera.

I found temporary solution though: First, install ArcSoft Magic-i Visual Effects. It may be already installed on your PC. Start it, then in configuration set gain to 2 and saturation to 100, then start any camera application to see quality.

It will definitely improve.

share|improve this answer

Your Answer

 
discard

By posting your answer, you agree to the privacy policy and terms of service.

Not the answer you're looking for? Browse other questions tagged or ask your own question.