Take the 2-minute tour ×
Super User is a question and answer site for computer enthusiasts and power users. It's 100% free, no registration required.

So I got a monitor to use as an external for my MacBook Pro. It is an LG e2340 and I am connecting via HDMI by the way. Anyways, there are some issues I have found and I am wondering if there are any ways to remedy them.

  • In the mid-resolution range (1000horizontal-1600h) green lines appear in the dark areas of the external screen
  • In the high-resolution range(1600h-1900h) it seems like the monitor can't handle it because it is all black and the menu buttons don't work.

I tried to see how it fared in OSX and most of the same things were happening. I tried the 1080p option and it did the blank screen thing. Then I tried 1080i and what do you know it worked. I looked up what the i meant and found that it was interlaced so I went back to windows and looked through the advanced resolution options and found options for 1920x1080 (Interlaced) and it worked.

Things I have noticed though are that the refresh rate is only 30Hz so I can sometimes notice flickering, especially with Windows Glass.

So, after all of that, what do you think is wrong? Is there a way to increase refresh rate with interlaced? Or even better, how can I get 1080p to work?

Thanks a bunch

EDIT: It works with 720p so its not that its not capable of progressive. On the web page here it says Full HD 1080p = YES

share|improve this question
    
What model year is this MacBook Pro? –  evan.bovie May 22 '12 at 0:35
    
It is a 2011 15" –  adamk33n3r May 22 '12 at 0:38
    
What are you using to connect the MBP to the TV (specifically, what kind of cable and adapter)? Are they Apple branded, or are they generic? –  evan.bovie May 22 '12 at 1:01
    
It is a generic mini port to hdmi cable –  adamk33n3r May 23 '12 at 1:35
    
Have you tried official Apple adapters or other cables? I'm thinking this is because you have a bum cable that can't sustain high data rates. –  evan.bovie May 23 '12 at 1:46

1 Answer 1

up vote 0 down vote accepted

It's probably a bad cable. Read the above comments for the discussion.

share|improve this answer
    
It was a bad cable –  adamk33n3r Jun 5 '12 at 17:53

Your Answer

 
discard

By posting your answer, you agree to the privacy policy and terms of service.

Not the answer you're looking for? Browse other questions tagged or ask your own question.