Take the 2-minute tour ×
Super User is a question and answer site for computer enthusiasts and power users. It's 100% free, no registration required.

Have three computers both with windows 7 connected to each other with a TRENDnet gigabit switch, have a folder on computer A that is set as shared folder under the advanced sharing settings for the folder. When I copy from computer A to Computer B the process barely takes a second. When I copy from computer A to Computer C its the same story almost no time to copy.

The problem is when I copy from computer B to Computer A. It takes more than 5 minutes to copy the same file. This problem doesn't occur when copying from computer C to computer A, it is only when copying from Computer B to Computer A

The speed when doing this is around 13.2 KB/second even though all computers have gigabit cards and its a gigagbit switch.

I have tested with both computers B and C doing a transfer to computer A and computer B is going at 13.2 KB/second while computer C is going at ~50 MB/second

Computer A has kaspersky anti-virus installed but I disabled it, and all computers have microsoft security essentials installed. EDIT: tested another thing, I made a shared folder on computer B then went on computer A and copied from the shared folder on computer B to computer A and it worked perfectly fine at around ~70 MB/second.

so in the end the only problem is copying TO computer A's shared folder FROM computer B which seems strange to me and I'm guessing has something to do with the settings of the shared folder and not the network.

share|improve this question
    
On your computer-B, try changing the network-adapter's duplex mode from Auto to 10-Full mode. I've seen many bandwidth issues resolving after this little fix. Also, on both A & B, monitor the usage of all applications that might be clogging your network on open ports. You can do this by running resmon.exe (Resource-monitor) on windows-7. –  Prahlad Yeri Aug 7 '12 at 0:04
add comment

2 Answers

Just a guess but Antivirus? In particular, does either Computer A or Computer B have two conflicting antivirus products installed?

share|improve this answer
    
computer A has kaspersky installed but I disabled it when I started testing to try to see what was wrong, also they both have Microsoft Security Essentials. –  Luis F Hernandez May 23 '12 at 15:13
add comment

Change the machine(s) tuning settings, there are known bugs with how W7 negotiates that can cause transfer slowness.

netsh interface tcp set global autotuning=disabled (or highly restricted)

share|improve this answer
add comment

Your Answer

 
discard

By posting your answer, you agree to the privacy policy and terms of service.

Not the answer you're looking for? Browse other questions tagged or ask your own question.